Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Σάλος με τους νεφροπαθείς της Σαλαμίνας

Το ΙΚΑ δεν πληρώνει την μεταφορά τους στα κέντρα αιμοδοσίας!!!

Ανάστατες είναι οι οικογένειες των νεφροπαθών στην Σαλαμίνα.

Η διευθύντρια παροχών του ΙΚΑ λίγες ημέρες πρίν τις εκλογές, εντελώς ξαφνικά και επικαλούμενη αορίστους λόγους, έκοψε την οικονομική βοήθεια για την μεταφορά των νεφροπαθών στα κέντρα αιμοκάθαρσης.

Ένας νεφροπαθής από την επιτροπή που θέλει να πάει στον υπουργό και στον πρωθυπουργό, ο Ιωάννης Κονδύλης Αγίων Δέκα 40 στο Ρέστη της Σαλαμίνας μας λέει:

"Η διευθύντρια των παροχών μας ζητάει αποδείξεις από τα ταξί που μας μεταφέρουν από την Σαλαμίνα σε περιοχές της Αττικής όπου και κάνουμε αιμοκαθάρσεις. Από τα 100 ΤΑΧΙ που υπάρχουν στην Σαλαμίνα ένας ταξιτζής μάς μετέφερε και όταν πήγαμε να πάρουμε τα χρήματα της απόδειξης η διεθύντρια δεν μας πλήρωσε. Είμαστε σε αδιέξοδο. Δώστε μας μιά σύριγγα με φάρμακο ευθανασίας να πεθάνουμε, της είπαμε. Είμαστε συνταξιούχοι των 600 ευρώ και θέλουμε 590 ευρώ μόνο για μεταφορικά. Πως θα ζήσουμε;"

Το θέμα των 100 περίπου οικογενειών στην Σαλαμίνα που έχουν νεφροπαθείς είναι ΣΟΒΑΡΟ και χρειάζεται ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ από τους αρμοδίους του ΙΚΑ και κατ΄επέκταση από τους αρμοδίους του υπουργείου υγείας.