Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ένας νεκρός στο μεταλλείο Χαλκιδικής

Ένας νεκρός κι ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός εργατικού δυστυχήματος σε στοά μεταλλείων στην περιοχή Μαύρων Πετρών, στη Στρατονίκη Χαλκιδικής.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη, όταν κατά την εκτέλεση εργασιών υποστύλωσης αποκολλήθηκαν κομμάτια μεταλλεύματος από την οροφή της στοάς, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 44χρονος και να τραυματιστεί ένας 49χρονος, ελληνικής, και οι δύο, καταγωγής.

Ο 49χρονος υπέστη ακρωτηριασμό δακτύλων του δεξιού του χεριού και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο του ατυχήματος διενεργήθηκε αυτοψία από την Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδος.

Οι δύο υπεύθυνοι εργοδηγοί και η υπεύθυνη ασφαλείας της εταιρίας που ανήκει το μεταλλείο δεν συνελήφθησαν κατόπιν προφορικής εντολής του αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ιερισσού Χαλκιδικής.

Για «εργοδοτικό έγκλημα» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ.

Έρευνα για το θανατηφόρο δυστύχημα ζήτησαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων και έδωσαν εντολή στην Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας, να πραγματοποιηθεί άμεσα αυτοψία από κλιμάκιο Μηχανικών, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος.