Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΚΚΕ: Η ΝΔ έσπευσε να υπογράψει την αντιλαϊκή πολιτική της για την Παιδεία

Την απόφαση του απερχόμενου υπουργού Παιδείας για την αδειοδότηση των κολεγίων στηλιτεύει με ανακοίνωσή του και το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η ΝΔ φεύγοντας από την κυβερνητική εξουσία έσπευσε να υπογράψει την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. στην Παιδεία».

Όπως τονίζει το ΚΚΕ η απόφαση για την αδειοδότηση ιδιωτικών κολεγίων θα έχει ως αποτέλεσμα την εξίσωση και ισοπέδωση των πτυχίων των ΑΕΙ-ΤΕΙ με τα πιστοποιητικά των ιδιωτικών κολεγίων. Το Κομμουνιστικό Κόμμα ασκεί έντονη κριτική και στο ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι "επιχειρεί με τις δηλώσεις για «αδιαφάνεια και σκοπιμότητα της ΝΔ» να συσκοτίσει την ουσία".

"Η πολιτική του είναι εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και όχι μόνο έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει την οδηγία 36/05 και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και είναι αυτό που ως κυβέρνηση είχε ενσωματώσει τις προηγούμενες οδηγίες της ΕΕ (89/48, 92/51), οι οποίες προετοίμασαν το έδαφος για την είσοδο της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.", τονίζει το ΚΚΕ και καλεί τους φοιτητές, τους σπουδαστές, την αγωνιζόμενη πανεπιστημιακή κοινότητα, την εργατική λαϊκή οικογένεια, "να μη δείξουν κανένα εφησυχασμό, καμία πίστωση χρόνου στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".