Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Την παραίτηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγου, Βασίλη Τσιατούρα, ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τα επεισόδια και τις προσαγωγές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ για την εκλογή νέου αρχηγού.

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη το βράδυ όταν τέσσερις αστυνομικοί που περιπολούσαν πεζή στα Εξάρχεια δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και τούβλα από ομάδα νεαρών.

Άνδρες της «Ομάδας Δέλτα» έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν σε προσαγωγές ακόμη και ατόμων που βρίσκονταν σε βιβλιοχώρο της πλατείας Εξαρχείων, όπου γινόταν παρουσίαση βιβλίων παρουσία του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα.

Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν στην παρουσία των αστυνομικών και αυτοί προσήγαγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ, παράλληλα, έδωσε εντολή να διερευνηθεί ποιος έδωσε εντολή για αυτές τις προσαγωγές.

Στη Θεσσαλονίκη, ομάδα νεαρών που συγκεντρώθηκε στη διασταύρωση Μητροπολίτου Ιωσήφ και Προξένου Κορομηλά τα έκανε στην κυριολεξία… γυαλιά-καρφιά. Οι νεαροί, οι οποίοι καταζητούνται, έσπασαν απρόκλητα βιτρίνες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή.