Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

«Μαζί να λύσουμε τα προβλήματα»

Ενωτικό κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε το στίγμα της πολιτικής του και σήμερα επισκέπτεται τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από τον οποίο θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Το απόγευμα ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης θα παρουσιάσει τη σύνθεση της κυβέρνησής του, η οποία θα ορκιστεί την Τετάρτη, οπότε και θα γίνει η πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Βάσει της προεκλογικής του δέσμευσης, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να παρουσιάσει ένα ολιγομελές σχήμα με ευρεία συμμετοχή γυναικών.

«Θέλει σκληρή δουλειά και θα είμαι πάντα ειλικρινής για να μπορέσουμε μαζί να λύσουμε τα προβλήματα», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου που ζήτησε «συμμετοχή και όχι ανοχή» από τους πολίτες.

Απηύθυνε κάλεσμα προς «κάθε Έλληνα και τις προοδευτικές ομάδες που θέλουν να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σ’ αυτήν τη δύσκολη στιγμή, να κάνουμε μία Ελλάδα που θα μας κάνει όλους περήφανους».

«Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το πετύχουμε», συμπλήρωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου έλαβε τηλεφωνικά συγχαρητήρια από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ ευχές για καλή επιτυχία απέστειλαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας.

Σε διεθνές επίπεδο, οι πρώτοι που συνεχάρησαν τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Άνχελ Μορατίνος, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, η πρώτη γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί τη θέληση του ελληνικού λαού να υπάρξει ριζική αλλαγή. Δεν περιμέναμε αυτήν τη συντριπτική πλειοψηφία», είπε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Φίλιππος Πετσάλνικος. «Έχουμε απόλυτη αίσθηση των ευθυνών μας», τόνισε ο κ. Πετσάλνικος, ο οποίος προσέθεσε πως «όλοι στο ΠΑΣΟΚ με πρώτο τον κ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν φαινόμενα αλαζονείας».

«Ζητούμε από τους πολίτες συμπαράσταση, την οποία πρέπει να κερδίσουμε με αυτά που θα κάνουμε», υπογράμμισε επίσης σε δηλώσεις του προς τον ΑΝΤ1 ο Παντελής Οικονόμου.