Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Στρατιώτες όμηροι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Τέσσερις ή πέντε άνδρες που επιτέθηκαν το Σάββατο το πρωί στο γενικό επιτελείο του πακιστανικού στρατού στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ πέτυχαν να καταφύγουν στα γραφεία των δυνάμεων ασφαλείας όπου κρατούν 10 με 15 ομήρους, όπως ανακοίνωσε ο στρατός που διαβεβαίωσε ότι τους έχει περικυκλώσει.

«Πιστεύουμε ότι είναι 10 με 15 όμηροι, ορισμένοι ανώτεροι στρατιωτικοί και πολιτικοί υπάλληλοι» της Άμυνας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, στρατηγός Αθάρ Αμπάς, σε απ’ ευθείας σύνδεση με το ιδιωτικό πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο Geo.

«Μπορεί να υπάρχουν τέσσερις έως πέντε τρομοκράτες μέσα στο κτίριο» των δυνάμεων ασφαλείας όπου έχουν καταφύγει, κοντά στο γενικό επιτελείο του στρατού του Ραουαλπίντι, στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Από την επίθεση εναντίον του αρχηγείου του πακιστανικού στρατού έντεκα άνθρωποι, έξι στρατιώτες, τέσσερις φρουροί και ένας πολίτης, έχασαν τη ζωή τους, όπως είχαν ανακοινώσει αξιωματούχοι.

;Aγνωστος, ο οποίος δήλωσε εκπρόσωπος των Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημά του στον τηλεοπτικό σταθμό Geo. Η ΤΤΡ έχει την έδρα της στο νότιο Ουαζιριστάν, αλλά έχει παρουσία και στο υπόλοιπο Πακιστάν μέσω διάφορων άλλων ένοπλων οργανώσεων.

Τα πακιστανικά στρατεύματα προετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία συνορεύει με το Αφγανιστάν. Γνωρίζοντας την πληροφορία, οι ένοπλοι ισλαμιστές έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον αμάχων, αλλά και ξένων στόχων.