Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Έναν τόνο χασίς έφεραν Αλβανοί μέσα σε ένα μήνα!

Έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ο «βομβαρδισμός» της χώρας από τους Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών… Μέσα σε ένα μόνο μήνα, οι ελληνικές διωκτικές αρχές κατέσχεσαν συνολικά πάνω από έναν τόνο (!) «εισαγόμενης» ινδικής κάνναβης και το ερώτημα που τις βασανίζει είναι πώς και από πού περνάνε τα σύνορα!

Η Θεσπρωτία είναι εδώ και καιρό η περιοχή που προτιμούν οι μεγαλέμποροι χασίς από την Αλβανία για να μεταφέρουν απίστευτα μεγάλες ποσότητες στο ελληνικό έδαφος, συνήθως πληρώνοντας συμπατριώτες τους οδηγούς που λειτουργούν ως «βαποράκια». Όμως, η Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, μετά την ανάληψη καθηκόντων από νέο διοικητή μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση, βάζει φρένο στα σχέδιά τους…

Η παρατηρητικότητα των αστυνομικών τους οδήγησε και το πρωί της Τετάρτης στην κατάσχεση μιας από τις μεγαλύτερες ποσότητες χασίς που διακινήθηκε ποτέ στην περιοχή. Οι άνδρες της Δίωξης σταμάτησαν για έλεγχο ένα ΙΧ και ένα κλειστού τύπου βαν στην περιοχή της Σαγιάδας και ανακάλυψαν μέσα 333 κιλά ινδικής κάνναβης σε διάφορες συσκευασίες! Οι τρεις Αλβανοί που επέβαιναν στα δύο οχήματα, ομολόγησαν ότι είχαν παραλάβει τα ναρκωτικά από περιοχή κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, για να την μεταφέρουν στην Αθήνα έναντι αμοιβής.

Μόλις στις 8 Οκτωβρίου, η Δίωξη Ναρκωτικών είχε ανάψει «κόκκινο» στην μεταφορά άλλων 234 κιλών κάνναβης. Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στην θέση Κόντσικα Φιλιατών και όταν έκαναν έλεγχο σε ύποπτο αυτοκίνητο που οδηγούσε Αλβανός, διαπίστωσαν ότι… ξεχείλιζε από ναρκωτικά. Ο οδηγός παραδέχθηκε ότι είχε παραλάβει τα ναρκωτικά από σημείο κοντά στα σύνορα και θα τα μετέφερε στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν άλλους δύο συνεργάτες του αλλοδαπού στο Γαλάτσι και κατέσχεσαν στο σπίτι του ενός βρέθηκε άλλα 942 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Δύο ημέρες νωρίτερα, έναν με διπλή επιχείρηση που είχε γίνει ταυτόχρονα στην Θεσπρωτία και τα Ιωάννινα, οι αστυνομικοί σταμάτησαν στην Θεσπρωτία ένα κλεμμένο αυτοκίνητο με δύο Αλβανούς επιβάτες, που τους υπέδειξαν ένα σημείο όπου είχαν εγκαταλείψει ένα άλλο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκαν 78 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 78 κιλών! Την ίδια ημέρα, στη περιοχή Βήσσανη του Δελβινακίου Ιωαννίνων βρήκαν εγκαταλελειμμένο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που καταδίωκαν και μέσα υπήρχαν 65 κιλά και 305 γραμμάρια ινδικής κάνναβης.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, συνελήφθη στο 26ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας ένας νεαρός Αλβανός καταχωρημένος ως ανεπιθύμητος στις λίστες της συνθήκης Schengen με αυτοκίνητο που ανήκε σε συμπατριώτη του και στο πορτ μπαγκάζ υπήρχαν 110 δέματα που ήταν γεμάτα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους ενός κιλού το καθένα!

Στις 11 Σεπτεμβρίου, στον Κάμπο Γραικοχωρίου Ηγουμενίτσας, συνελήφθη άλλος ένας Αλβανός ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 99,034 κιλών με προορισμό την Αθήνα.