Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Φως στη δολοφονία του δικηγόρου από την Κυπαρισσία

Κοντά στην εξιχνίαση της δολοφονίας του 53χρονου Κύπριου δικηγόρου, Σπύρου Ιωάννου, ο οποίος είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένος, μέσα στο γραφείο του στις 26 Ιανουαρίου στην Κυπαρισσία, βρίσκεται η Ασφάλεια. Από το μεσημέρι, εξετάζεται άτομο που φέρεται να έχει σχέση με τη δολοφονία.

Το δικηγόρο, είχε βρει μέσα στο γραφείο του, λίγο μετά τις 23.30 το βράδυ, προσωπικός φίλος του 53χρονου δικηγόρου και λογιστής του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Ηλίας Ψιλόπουλος. Όπως είχε αναφέρει στην κατάθεσή του, είχε βρει την πόρτα του γραφείου του μισάνοιχτη. Όταν μπήκε στο γραφείο, αντίκρισε το φίλο του πεσμένο στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος, χτυπημένο άσχημα στο πρόσωπο και το κεφάλι και τα δόντια του διασκορπισμένα στο πάτωμα.

Στο νοσοκομείο της Τρίπολης, όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, ενδεχομένως από σιδηρολοστό και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου παρέμεινε διασωληνωμένος, ενώ ύστερα από τρεις ημέρες, υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με συγγενικά του πρόσωπα, μάλιστα, ο 53χρονος δικηγόρος, είχε καταγγείλει στην Εισαγγελία, στοιχεία και ονόματα, για τις απειλές που δεχόταν κατά της ζωής του. Μάλιστα, ένα περιστατικό με Αλβανό υπήκοο, το σπίτι του οποίου είχε βγει σε πλειστηριασμό και τον είχε απειλήσει ανοιχτά, γιατί τον θεωρούσε υπεύθυνο για την τροπή που είχε πάρει η υπόθεση, είχε απασχολήσει από την πρώτη στιγμή την Αστυνομία.

Από την πρώτη στιγμή, οι Αρχές είχαν ερευνήσει όλες τις υποθέσεις που είχε ασχοληθεί το τελευταίο διάστημα ο δικηγόρος, ενώ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο, το κίνητρο της δολοφονικής επίθεσης να κρύβεται πίσω από υπόθεση που χειριζόταν το τελευταίο διάστημα ο δικηγόρος και την οποία διάβαζε, όταν δέχτηκε την επίθεση.

Ο Σπύρος Ιωάννου καταγόταν από την Κυθραία, ενώ ζούσε τα τελευταία 28χρόνια με την οικογένειά του. Ήταν παντρεμένος με τη Σοφία Ιωαννίδου, ειρηνοδίκη που υπηρετεί στο Πρωτοδικείο Ηλείας, με την οποία και απέκτησε δύο γιους. Ο ένας είναι φοιτητής στο τελευταίο έτος της Ιατρικής και ο άλλος τελειόφοιτος μαθητής λυκείου στη Μεσσηνία.

Με την ολοκλήρωση της προανάκρισης, αναμένεται το πρωί της Τρίτης να ακολουθήσουν δηλώσεις από τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας.