Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται σήμερα ο πρωθυπουργός και πληροφορίες τον θέλουν να απαντά στα όσα έχουν «διαρρεύσει» τις τελευταίες ημέρες

Και πράγματι δεν αποκλείεται να κάνει κάποια έμμεση αναφορά στις τελευταίες «ειδήσεις», είτε αυτές έχουν τη μορφή της «κόπωσης» είτε των «γευμάτων».

Ομως, δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ότι ο κ. Κώστας Καραμανλής θα επεξηγήσει σήμερα την πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει στο προσεχές διάστημα. Κύκλοι, γνωρίζοντες τις αντιδράσεις του, εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός δεν οδηγείται σε συγκυριακές ανακοινώσεις.

«Δεν αντιλαμβάνομαι ποιοι έχουν συμφέρον να διατηρούν και να αναφέρονται συνέχεια σε θέματα που δεν έχουν κανένα απολύτως αντικείμενο», δήλωσε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίνοντας έτσι τη θέση του πρωθυπουργού για όλα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες.

Σχετικά τώρα με το γεύμα της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά, θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο των προσωπικών τους δημοσίων σχέσεων. Γιατί βέβαια θα ήταν αδιανόητο να πραγματοποιείται μία «συνωμοτική» συνάντηση σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Αθήνας, που ήταν σίγουρο ότι θα γίνει αντιληπτή από τους πάντες.

Ισως μάλιστα αυτό το τελευταίο να ήταν και ο στόχος της απόφασης των δύο υπουργών. Να επισημάνουν την παρουσία τους, να γίνουν πρωτοσέλιδα, να αναφερθούν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των τηλεοράσεων, διατηρώντας έτσι τις φιλοδοξίες τους στην επικαιρότητα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Γ. Σουφλιάς έχει αποτύχει στη διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη είναι επίδοξη διεκδικήτρια της θέσης.

Ετσι, δεν θα πρέπει να αναμένεται αναφορά του πρωθυπουργού στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών. Πιθανή είναι μία δυναμική παρουσία του κ. Κώστα Καραμανλή, που θα εκφράζει τη διάθεσή του για συνέχεια και την απόφασή του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την πάταξη της αναρχίας.

«Είναι ειλικρινά λυπηρό για την πολιτική ζωή της χώρας να περιστρέφεται γύρω από γεύματα, παραγεύματα, συναντήσεις και παρασυναντήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, κληθείς να σχολιάσει τα συμβαίνοντα στην κυβέρνηση και συμπλήρωσε:

«Αντί να ασχολούμαστε με το να λύνουμε τα προβλήματα του πολίτη, ασχολούμαστε με το τι θα συμβεί μετά τις επόμενες εκλογές και το πόσο είναι ή δεν είναι κουρασμένος ο πρωθυπουργός».