Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Mεξικό: Αποκάλυψη τώρα. Οι άγγελοι σαλπίζουν. Φόβοι για 149 νεκρούς από τη γρίπη

Στη γρίπη των χοίρων οφείλεται πιθανότατα ο θάνατος 149 ανθρώπων στη χώρα, δήλωσε το απόγευμα ο υπουργός Υγείας του Μεξικού, ανακοινώνοντας πως τα σχολεία όλης της χώρας κλείνουν έως τις 6 Μαΐου. Παράλληλα, εξέφρασε φόβους για αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, ενώ γνωστοποίησε πως η πλειονότητα των νεκρών ήταν ηλικίας από 20 έως 50.

Η γρίπη έκανε την εμφάνισή της και στην Ευρώπη, με το πρώτο κρούσμα να εντοπίζεται στην Ισπανία. Το απόγευμα όμως έγινε γνωστό πως δύο κρούσματα εντοπίστηκαν στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανησυχούν για 17 περιπτώσεις πολιτών που ασθενούν και παρουσιάζουν τα συμπτώματα της γρίπης των χοίρων. Συνολικά εξετάζονται 25 περιπτώσεις, εκ των οποίων οκτώ βρέθηκαν αρνητικές στη γρίπη και 14 κρίνονται ανησυχητικές γι' αυτό και νοσηλεύονται σε απομόνωση (τρεις αποδείχθηκαν θετικές στον ιό). Πρόκειται για μια γυναίκα που έφτασε στη Βρετανία από τον Καναδά και για δύο άτομα που επέστρεψαν από το Μεξικό και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Σκοτίας.

Λόγω των εξελίξεων, το μεσημέρι ανακοινώθηκες πως οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. θα συναντηθούν εκτάκτως την Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ τα κρούσματα διπλασιάστηκαν και έφθασαν τα 40. Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, θα διατεθούν 11 εκατομμύρια αντιγριπικά εμβόλια τα οποία προέρχονται από τα ομοσπονδιακά αποθέματα, ώστε να βοηθήσουν τις πολιτείες όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της νόσου.