Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ολλανδία: Τέσσερις νεκροί από τρελή πορεία αυτοκινήτου στην Εορτή της Βασίλισσας

Τέσσερα άτομα έχασαν σήμερα τη ζωή τους στο Απελντουρν της Ολλανδίας, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο συγκεντρωμένο πλήθος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Εορτή της Βασίλισσας, παρουσία της βασιλικής οικογένειας, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΡ.

Από το γραφείο Τύπου των ανακτόρων ανακοινώθηκε ότι «η βασίλισσα Βεατρίκη είναι πολύ σοκαρισμένη από το συμβάν και συμμετέχει στο πόνο των συγγενών των θυμάτων».

Όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια. Στα τηλεοπτικά στιγμιότυπα το αυτοκίνηταο φαίνεται να συνεχίζει την πορεία του με μεγάλη ταχύτητα αφού πρώτα έπεσε πάνω στο πλήθος πριν τελικά πέσει πάνω σε ένα πέτρινο μνημείο και ακινητοποιηθεί.

Η πριγκίπισα Μάξιμα, σύζυγος του πρίγκιπα διαδόχου Βίλεμ-Αλεξάντερ φαινόταν τρομοκρατημένη όταν το μαύρο αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος και τη σύγκρουσή του αμέσως μετά πάνω το μνημείο στο κέντρο της πόλης, περί τα 90 χιλιόμετρα ανατολικά του Αμστερνταμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν πρόκειται για επίθεση με στόχο τη βασιλική οικογένεια.

Ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον 14 άτομα τραυματίστηκαν και ο οδηγός του μαύρου αυτοκίνητου μάρκας Suzuki συνελήφθη. Η κυβέρνηση ακύρωσε όλες τις υπόλοιπες επίσημες εκδηλώσεις για την εθνική Εορτή της Βασίλισσας. Ο οδηγός του οχήματος, ενός μαύρου Suzuki, συνελήφθη.