Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Αυστραλία: Πέντε «ύποπτα» κρούσματα της γρίπης των χοίρων

Πέντε άτομα με συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης των χοίρων εξετάζονται στην Αυστραλία ενώ οι αρχές αναζητούν άλλους 300 ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν έρθει σε επαφή με την ασθένεια, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Νίκολα Ρόξον, είπε ότι τέσσερις άνθρωποι από το Σίδνεϊ και ένας πέμπτος από τα Κεντρικά Παράλια αναζήτησαν ιατρική βοήθεια επιστρέφοντας από ταξίδια στο Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, καθώς παρουσίαζαν ήπια συμπτώματα γρίπης.

Τα αποτέλεσματα των εξετάσεών τους αναμένεται να γίνουν γνωστά εντός της εβδομάδας.

Οι υπόλοιποι 300 που αναζητούνται ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με τον ιό επειδή ταξίδεψαν με την ίδια πτήση της Air New Zealand με την οποία επέστρεψαν στη Νέα Ζηλανδία οι μαθητές ενός σχολείου του Όκλαντ. Ορισμένοι από τους μαθητές έχουν ύποπτα συμπτώματα.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ενίσχυσε τα μέτρα που έχει λάβει για την προστασία της χώρας από τη γρίπη των χοίρων. Μεταξύ άλλων οι πιλότοι των αεροσκαφών υποχρεώνονται να αναφέρουν την κατάσταση της υγείας των επιβατών προτού προσγειωθούν ενώ ιατρικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα στα αεροδρόμια.