Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Πανικός από χαμηλές πτήσεις στο Μανχάταν

Τρία πολεμικά αεροσκάφη, ανάμεσα τους και ένα Boeing 747, πέταξαν την Δευτέρα το πρωί σε χαμηλό ύψος πάνω από το νότιο τμήμα του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας πανικό και την εκκένωση των γραφείων που βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

"Επρόκειτο για μιαν άσκηση που έγινε με την άδεια του υπουργείου Άμυνας και είχε ως στόχο τη λήψη φωτογραφιών", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της αμερικανικής ομοσπονδιακής αεροπορίας (FAA), o Tζίμ Πίτερς.

"Μια στρατιωτική εκδοχή του Boeing 747 και δυο στρατιωτικά αεροσκάφη F-16 ενεπλάκησαν σε αυτήν την άσκηση, που δεν ήταν επείγουσα και έγινε με συντονισμό της FAA, των ομοσπονδιακών και των τοπικών αρχών", διευκρινίστηκε από την ίδια πηγή.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, σμηναγός Ρίτσαρντ Τζόνσον, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές, δηλώνοντας ότι η "αποστολή περιελάμβανε και ένα VC-25", η στρατιωτική κωδική ονομασία για το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One.

"Ήμουν εκεί κατά τις επιθέσεις τις 11ης Σεπτεμβρίου, είδα χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν, δεν μου αρέσει τα αεροπλάνα να κάνουν ελιγμούς χωρίς να έχουμε προειδοποιηθεί", τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πολύ οργισμένος ο Γιούργκενς Μπάουερ, ένας χονδρέμπορος πρώτων υλών. Το γραφείο του--που βρίσκεται κοντά στο
"σημείο μηδέν", όπου υψώνονταν οι δίδυμοι πύργοι που καταστράφηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις--εκκενώθηκε...