Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Καλιφόρνια: Τέσσερις Γάλλοι τουρίστες νεκροί σε τροχαίο

29 Απριλίου 2009

Τέσσερις Γάλλοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους χθες στην Καλιφόρνια, όταν το λεωφορείο στο οποίοι επέβαιναν ανατράπηκε. Περίπου 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων πολύ σοβαρά.

Το τουριστικό λεωφορείο εκινείτο στον αυτοκινητόδρομο 101 που ενώνει το Σαν Φρανσίσκο με το Λος Άντζελες και για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους έπεσε πάνω σε γέφυρα στο ύψος της πόλης Σολεδάδ, 213 χιλιόμετρα νότια του Σαν Φρανσίσκο, ανακοίνωσε η αστυνομία της πολιτείας.

«Ο απολογισμός είναι τέσσερις νεκροί. Οι επιβάτες ήταν όλοι Γάλλοι πολίτες», δήλωσε η Νόρα Πούγκα εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Μέχρι τώρα γνωρίζουμε πως υπάρχουν τέσσερις νεκροί... και 41 ως 44 άτομα έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής», διευκρίνισε άλλος εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Η αστυνομία δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι ήταν οι επιβάτες του λεωφορείου, αλλά επισήμανε πως η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που πολλοί από αυτούς εκτινάχθηκαν έξω από τα παράθυρα του λεωφορείου.

Το γαλλικό προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για Γάλλους τουρίστες, αλλά δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει τα ονόματά τους ή από ποια περιοχή της Γαλλίας προέρχονταν.