Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις την Πρωτομαγιά. Πρωτομαγιά χωρίς Ηλεκτρικό

29 Απριλίου 2009

Στην Σαλαμίνα στις 10:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί να γίνει συγκέντρωση για να γιορταστεί η εργατική πρωτομαγιά.

Στις 10:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος θα πραγματοποιηθεί η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ & του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, καθώς και η συναυλία της Αθήνας την Πρωτομαγιά.

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας. Έτσι, λεωφορεία, τρόλεϊ και Ηλεκτρικός τραβούν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00π.μ και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Το Μετρό θα ακινητοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 23:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η ΓΣΕΕ, «οι εργαζόμενοι όλης της χώρας θα διαδηλώσουν και θα διαμαρτυρηθούν για τις ασκούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους πολίτες στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και θα απαιτήσουν να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση».

Πρωτομαγιά χωρίς Ηλεκτρικό

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Πρωτομαγιά οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, καθώς το σωματείο των ηλεκτροδηγών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία, που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Έτσι, την Παρασκευή δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του ΗΣΑΠ. Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση της εταιρίας ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού.