Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Εισαγγελική έρευνα για απόπειρα αυτοκτονίας κρατουμένου σε αστυνομικό τμήμα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κιλκίς, Ειρήνη Χρυσογιάννη, για περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος της πόλης, όταν κρατούμενος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Την ώρα εκείνη, ο αστυνομικός φρουρός φέρεται να είχε απομακρυνθεί από το χώρο των κρατητηρίων και δεν αντιλήφθηκε το περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό, 34χρονος που συνελήφθη για μικροποσότητα ναρκωτικών και επρόκειτο σήμερα το πρωί να μεταχθεί με την αυτόφωρη διαδικασία στην Εισαγγελία του Κιλκίς, επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτοσχέδιο, υφασμάτινο βρόγχο, τον οποίο έφτιαξε από στρώμα και στη συνέχεια κρέμασε στη σιδερένια πόρτα του κελιού του.

Τις κινήσεις του επίδοξου αυτόχειρα αντιλήφθηκαν κρατούμενοι από το απέναντι κελί και οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν. Οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος, ακούγοντας τις φωνές των κρατουμένων, έτρεξαν προς τα κελιά του κρατητηρίου και κατάφεραν να αποτρέψουν τον επίδοξο αυτόχειρα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο αστυνομικό φρουρό, την ώρα εκείνη είχε κληθεί να παραστεί στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας. Με την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε η Εισαγγελία ζητείται να διερευνηθεί το εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.