Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Στοπ στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών «βάζουν» οι ιατροί

29 Απριλίου 2009

Της Παναγιώτας Καρλατήρα

Κόκκινο «ανάβει» από την ερχόμενη Δευτέρα στη διαδικασία των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλονται οι υποψήφιοι οδηγοί, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί σταματούν να εξετάζουν όσους ετοιμάζονται να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης.

Παθολόγοι και οφθαλμίατροι παύουν να δέχονται για τις αναγκαίες προληπτικές εξετάσεις τους υποψηφίους οδηγούς, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για την κωλυσιεργία στις πληρωμές τους τελευταίους μήνες από τα αρμόδια υπουργεία Μεταφορών και Οικονομίας.

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, χιλιάδες παθολόγοι και οφθαλμίατροι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο για χρήματα που έχουν κατατεθεί στις τράπεζες από τους υποψηφίους οδηγούς» καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής, κ. Ιωάννης Δατσέρης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών, το σκηνικό με τις οφειλές προς τους γιατρούς επαναλαμβάνεται μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, απλώς έχουν αλλάξει οι «κακοπληρωτές», αφού τον περασμένο Δεκέμβριο ανάλογα προβλήματα τους δημιουργούσε το ταμείο των Δημοσίων υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) που δεν τους κατέβαλε τα ποσά για τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων του.

Οι γιατροί, ωστόσο, θεωρούν ότι «τώρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες γιατί τα χρήματα υπάρχουν –τα έχουν καταθέσει στις τράπεζες οι εξετασθέντες υποψήφιοι οδηγοί» και διευκρινίζουν ότι από τα 90 ευρώ που πληρώνει ο υποψήφιος, από 20 ευρώ αναλογούν στον παθολόγο και τον οφθαλμίατρο και τα 50 ευρώ μπαίνουν στον κρατικό κορβανά.

«Όλους αυτούς τους μήνες το Δημόσιο παρακρατεί παρανόμως όλο το ποσό αρνούμενο να πληρώσει τους γιατρούς» λέει ο κ. Δατσέρης, τονίζοντας μάλιστα ότι οι επανειλημμένες οχλήσεις των Ιατρικών Συλλόγων προς τους αρμόδιους πέφτουν στο κενό.