Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Καναδάς: Ιατρικές εξετάσεις σε όλους τους Μεξικανούς μετανάστες

Μέτρα ελέγχου στους περίπου 15.000 Μεξικανούς μετανάστες οι οποίοι εργάζονται εποχιακά σε αγροτικές καλλιέργειες αποφάσισε να επιβάλλει ο Καναδάς, αλλά δεν πρόκειται να εμποδίσει την άφιξή τους στη χώρα, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

«Όλοι οι ξενοι εργάτες και οι εποχιακοί από το Μεξικό υποχρεούνται στο εξής να υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις πριν την αναχώρησή τους. Αυτό θα περιλαμβάνει ένα ερωτηματολόγιο, μία σωματική εξέταση και μέτρηση της θερμοκρασίας από δύο γιατρούς» ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Τζέισον Κένεντι.

Τα μέτρα αυτά, που δεν θα εμποδίζουν την άφιξη των πολύτιμων για την οικονομία και την γεωργία του Καναδά εποχιακών εργατών από το Μεξικό, στόχο έχουν «να εξασφαλίσουν την υγεία των Καναδών» και να αποτρέψουν την εξάπλωση νέων κρουσμάτων της γρίππης των χοίρων, τόνισε ο ίδιος ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η υπουργός Υγείας του Καναδά, Λιόνα Αγκλουκάκ, τόνισε πως οι Μεξικανοί θα υποβάλλονται σε εξετάσεις όποτε θα πηγαίνουν για να ξαναθεωρήσουν τη βίζα εργασία τους στο Μεξικό.