Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΗΠΑ: Το Ιράν «το πιο δραστήριο» κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία

30 Απριλίου 2009

Το Ιράν που συνεχίζει να προγραμματίζει και να χρηματοδοτεί τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την κεντρική Ασία, παραμένει ένα κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία «το πιο δραστήριο» στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Η μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν τα τρομοκρατικά κινήματα, που δημοσιεύεται κάθε χρόνο στην έκθεση αυτή, αναφέρει πλέον τέσσερα κράτη, μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μπους να αποσύρει από τον κατάλογο αυτό τη Βόρεια Κορέα τον Οκτώβριο.

Εκτός από το Ιράν η μαύρη λίστα περιλαμβάνει τώρα μόνο τη Συρία, την Κούβα και το Σουδάν.

«Το Ιράν παραμένει το πιο δραστήριο από τα κράτη που υποστηρίζουν τα τρομοκρατικά κινήματα», διευκρινίζεται στην έκθεση αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό ΥΠΕΞ.

«Η εμπλοκή του Ιράν στον προγραμματισμό και την χρηματοδότηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, και την κεντρική Ασία έχει άμεσο αντίκτυπο στις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης, απειλεί την οικονομική σταθερότητα στον Κόλπο και επιβραδύνει την πρόοδο που εκδημοκρατισμού», τονίζεται στην έκθεση.