Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

GM: Αισιοδοξία μετά τη χρεοκοπία της Chrysler

Η ταχεία διαδικασία χρεοκοπίας της Chrysler πυροδότησε προσδοκίες στους κόλπους των καταναλωτών, ότι και στην περίπτωση της General Motors τα αποτελέσματα θα είναι εξίσου άμεσα, όπως τονίζει στο Bloomberg άτομο προσκείμενο στο θέμα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αναδιάρθρωση της Chrysler αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου 30 ημέρες μετά την κατάθεση αίτησης πτώχευσης από την εταιρεία, στις 30 Απριλίου, και όχι 60 μέρες μετά, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι η Chrysler πιθανόν να εξέλθει από το καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές εντός της επόμενης εβδομάδας.

Οι πωλήσεις της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας το Μάιο ήταν αντίστοιχες με εκείνες του Απριλίου, υποδηλώνοντας ότι το καταναλωτικό κοινό πήρε σοβαρά τη δέσμευση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να καταστήσει την εταιρεία βιώσιμη και πάλι, παρατηρεί η ανωτέρω πηγή. Αυτό προκαλεί αισιοδοξία και για την περίπτωση της General Motors σημειώνει.

Η GM έχει προθεσμία μέχρι την 1η Ιουνίου, προκειμένου να πετύχει μια συμφωνία με τους κατόχους ομολογιών για ανταλλαγή χρέους έναντι μετοχών καθώς και να συμφωνήσει με την εργατική ένωση United Auto Workers. Αλλιώς, θα υποχρεωθεί να καταθέσει αίτηση πτώχευσης, όπως έκανε και η Chrysler.