Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ιορδανία: Εντονη διαμαρτυρία στο Ισραήλ. Άρχισαν τα όργανα για να χτυπήσουν την Ιορδανία οι ΗΠΑ*

Εντονη διαμαρτυρία απηύθυνε η κυβέρνηση της Ιορδανίας στο Ισραήλ για τη συζήτηση στην «Κνέσετ», την ισραηλινή βουλή, πρότασης που προβλέπει ότι το Χασεμιτικό βασίλειο θα αποτελέσει την «πατρίδα» των Παλαιστινίων.

Ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Νάσερ Τζουντέχ κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή Γιάακοβ Ρόζεν και του επέδωσε διαμαρτυρία, με την οποία «απορρίπτει κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη συζήτηση στην Κνέσετ για την πρόταση ενός από τα μέλη της που τιτλοφορείται «δύο κράτη για δυο λαούς στις δυο όχθες του Ιορδάνη ποταμού», μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Petra.

Ο Τζουντέχ επανέλαβε την πάγια θέση της Ιορδανίας, που τάσσεται υπέρ της ίδρυσης «ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους στο Παλαιστινιακό εθνικό έδαφος όπως ορίζει η λύση των δύο κρατών που έχει περιγραφεί στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στην Αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία».

Η δημιουργία ενός Παλαιστινιακού κράτους που έχει ειρηνική σχέση με το Ισραήλ «αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Ιορδανίας», είπε ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών στον Ισραηλινό πρεσβευτή.

Η πρόταση υποβλήθηκε στη βουλή του Ισραήλ από τον χαρακτηριζόμενο εξτρεμιστή Άριεχ Ελάντ του κόμματος Εθνική Ενότητα/Εθνικό Θρησκευτικό Κόμμα.

* Οι ΗΠΑ θέλουν να κόψουν το 7% του πετρελαίου που προμηθεύονται οι κινέζοι από την Ιορδανία, για να στρέψουν τους κινέζους στα σύνορα με την Ρωσσία για να γίνει πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών!!!