Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Σύλληψη 18χρονου για εμπορία ανθρώπων

23 Μαΐου 2009

Δεκαοχτάχρονος αλλοδαπός συνελήφθη από αστυνομικούς στην Αλεξανδρούπολη κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων, εκβίαση και σωματική βλάβη.

Η σύλληψη έγινε μετά από χθεσινή καταγγελία 16χρονου αλλοδαπού ότι ο 18χρονος τον έπεισε να μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη και με τη χρήση σωματικής βίας τον εκμεταλλευόταν εργασιακά και τον εξανάγκαζε να πουλά πλαστά CD.

Ο 16χρονος κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι παρέδιδε στον 18χρονο το σύνολο των χρημάτων που αποκόμιζε από τις πωλήσεις με αντάλλαγμα την παροχή καταλύματος και τροφής.

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στους αστυνομικούς, όταν ο 16χρονος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναχωρήσει για την Αθήνα, τότε ο 18χρονος με τη χρήση σωματικής βίας του απέσπασε το δελτίο αιτήσαντος πολιτικού ασύλου και το κινητό του τηλέφωνο.

Κατά την έρευνα που έγινε από τους αστυνομικούς στο διαμέρισμα του συλληφθέντος, βρέθηκαν το δελτίο αιτήσαντος του 16χρονου, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 911 κλεψίτυπα CD και 214 κλεψίτυπα DVD.

O 18χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Η προνάκριση διενεργήθηκε από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.