Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Εμφαση Καραμανλή σε σχεδιασμό και αξιοπιστία

Τον πιστεύει κανείς;

«Εχουμε το σχέδιο που επιτάσσει η διεθνής συγκυρία. Έχουμε την τόλμη που χρειάζεται. Έχουμε τη βούληση να πάμε τη χώρα μπροστά. Ένας και μόνο είναι ο γνώμονάς μας. Το συμφέρον του τόπου. Το συμφέρον όλων των Ελλήνων. Αυτό το λόγο δώσαμε. Και το λόγο μας τον τηρούμε!

Είμαστε, διαχρονικά, οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της πατρίδας μας. Είμαστε περήφανοι που εντάξαμε την πατρίδα μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Είμαστε η παράταξη των μεγάλων και ιστορικά δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Είμαστε δύναμη αξιοπιστίας, δύναμη ευθύνης, δύναμη εμπιστοσύνης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας χθες το απόγευμα, στον Ασπρόπυργο.

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε: «Επεδίωξα την επίτευξη μιας ελάχιστης συμφωνίας όλων των πολιτικών δυνάμεων. Ζήτησα να συνεννοηθούμε στα βασικά, στα αυτονόητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση αρνήθηκε -και αρνείται- να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη. Αρνείται να πάρει θέση για τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου. Αρνείται να αλλάξει την πεπατημένη της αντιδραστικότητας - του "όχι" σε όλα. Παραμένει καθηλωμένη στην άρνηση. Ακόμα και μπροστά στη μεγαλύτερη μεταπολεμική πρόκληση, παραμένει αδρανής. Ανήμπορη να καταθέσει προτάσεις ευθύνης.

To ΠΑΣΟΚ δεν είδε στην κρίση τίποτε άλλο, παρά μόνο μια ευκαιρία κομματικής εκμετάλλευσης. Γύρισε την πλάτη στην πραγματικότητα. Γύρισε την πλάτη στα προβλήματα του τόπου.

Έφτασαν στο σημείο οι υπαίτιοι για τα πιο μεγάλα προβλήματα του τόπου να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες. Να παριστάνουν τους επίδοξους "σωτήρες". Και όμως! Είναι οι ίδιοι που βρήκαν το χρέος στο 30% του ΑΕΠ και το έφτασαν στο 100%. Είναι οι ίδιοι που βρήκαν την ανεργία στο 3% και την εκτίναξαν στο 11,3%».

Για τα περί βαρβαρότητας

«Είναι σαφές αυτό το βαρύτατο πολιτικό ολίσθημα, στο οποίο περιέπεσε ο κ. Παπανδρέου. Και όχι μόνον αυτό. Εξακολουθεί κάθε μέρα να διαπράττει το ίδιο πολιτικό ολίσθημα, προφανώς μη διαισθανόμενος ότι με αυτόν τον τρόπο, προσβάλλει βάναυσα την ελευθερία που έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες να επιλέγουν το κόμμα, το οποίο θέλουν να ψηφίσουν.

Περιμένω από τον κ. Παπανδρέου, να έχει το πολιτικό θάρρος και να ανασκευάσει όσα λέει», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ε. Αντώναρος, κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με «τα περί βαρβαρότητας».

Χτύπημα της διαφθοράς στο σύστημα υγείας

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για επέκταση του ΕΚΑΣ

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική πρόνοια και μια πιο ανθρώπινη κοινωνία -είχαν πρωτοπαρουσιασθεί πέρυσι στη ΔΕΘ- επανέλαβε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συνομιλώντας με συνταξιούχους στο 1ο ΚΑΠΗ Αργυρούπολης, το οποίο επισκέφθηκε χθες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων» και «διαφθορά σε ανώτατο επίπεδο».

Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύτηκε για επέκταση του ΕΚΑΣ σε 300.000 επιπλέον άτομα, κατώτατη σύνταξη 550 ευρώ ατομικά και 950 ανά ζευγάρι, καθώς και για χτύπημα της διαφθοράς στο σύστημα υγείας «από τις φαρμακοβιομηχανίες ως την εξεύρεση κρεβατιού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «είναι απαράδεκτη η πολιτική της Ν.Δ. με την εγκατάλειψη των δομών πρόνοιας και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων και των συνταξιούχων», έκανε λόγο για «κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και χρεοκοπία τους από τη διαχείριση της Ν.Δ., «πάγωμα» συντάξεων, τεράστια ταλαιπωρία με τον ΑΜΚΑ αλλά και εμπαιγμό πάνω από 100.000 συνταξιούχων που περιμένουν το επίδομα, πηγαίνουν στις τράπεζες και δεν το παίρνουν» και τόνισε: «Αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει, να γυρίσουμε σελίδα, να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες δομές στήριξης των πιο αδύναμων».

Συνομιλώντας με τους συνταξιούχους ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, αλλά ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό για τα περήφανα γηρατειά όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Τον πιστεύει κανείς;

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ως «αδικία και βαρβαρότητα» το γεγονός «να μην τα βγάζει πέρα ο συνταξιούχος, τη στιγμή που διακινούνται ''μαύρα'' χρήματα από τους ισχυρούς και υπάρχει διαφθορά σε ανώτατο επίπεδο» και τόνισε: «Εγγυόμαστε τη διαφάνεια και ότι θα πιάσουν τόπο τα λεφτά του ελληνικού λαού, θέλουμε να ξαναφέρουμε την αξιοπρέπεια και δεσμεύομαι ότι από κοινού θα λύσουμε τα προβλήματα».

Τώρα οι φόροι

Το ΠΑΣΟΚ κάλεσε και χθες την κυβέρνηση -τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας- να ανακοινώσουν τώρα ποιοι είναι οι νέοι φόροι που ετοιμάζονται αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές.

Δημοσκοπήσεις: Σταθερό προβάδισμα ΠΑΣΟΚ, στην τρίτη θέση οι Οικολόγοι-Πράσινοι

Σταθερό παραμένει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δύο νέες έρευνες που ανακοινώθηκαν χθες. Και στις δύο έρευνες οι Οικολόγοι-Πράσινοι φαίνεται να κερδίζουν την τρίτη θέση.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα της εταιρείας Metron-Analysis για την τηλεόραση του ΑΝΤ1, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου είναι: ΠΑΣΟΚ 27,3%, Ν.Δ. 23,5%, ΚΚΕ 7,2%, ΣΥΡΙΖΑ 4,9%, ΛΑΟΣ 4,5%, Οικολόγοι-Πράσινοι 7,9%, «άλλο κόμμα» 4%, «άκυρο-λευκό» 6,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 13,9%.

Το 58% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» την τηλεοπτική καμπάνια της Ν.Δ. με τα «παπαγαλάκια» (μεταξύ αυτών και το 35% των οπαδών της Ν.Δ.) και μόλις το 19% ως «πειστική» (37% των οπαδών της Ν.Δ). Οι επιμέρους χαρακτηρισμοί για το τηλεοπτικό μήνυμα είναι: Αστείο 39%, αδιάφορο 35%, αγχωτικό 10%.

Σε ό,τι αφορά το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», το 65% πιστεύει ότι «δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες» και μεταξύ αυτών και το 39% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και μόλις το 8% απαντά θετικά. Ωστόσο, το 63% πιστεύει ότι ο όρος «βαρβαρότητα» αναφέρεται στην κατάσταση στη χώρα και μόλις το 23% στους οπαδούς της Ν.Δ. Τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ αυτών είναι: 46% και 38%, ενώ μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣΟΚ είναι 82% και 11% αντιστοίχως.

Στην έρευνα της εταιρείας GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» του κ. Ι. Πρετεντέρη στο Mega Channel, τα ποσοστά είναι: ΠΑΣΟΚ 30%, Ν.Δ. 26,3%, ΚΚΕ 7%, ΣΥΡΙΖΑ 6%, ΛΑΟΣ 6%, Οικολόγοι-Πράσινοι 8,5%, ΔΡΑΣΗ (Στ. Μάνος) 0,8%, ΠΑΜΜΕ (Παπαθεμελής) 0,8% και η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14,6%. Στην «καταλληλότητα για την πρωθυπουργία» προηγείται ο κ. Κώστας Καραμανλής με 41,5% έναντι 35% του κ. Γ.Α. Παπανδρέου.

Τα ποσοστά αυτά τα πιστεύει κανείς;

Ξύπνησε ο λαός κύριοι!!! Ξυπνήστε κι εσείς.