Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Τρία τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης στη χώρα μας

Και τρίτο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί από το Κέντρο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για φιλικό πρόσωπο του δεύτερου κρούσματος που ανιχνεύθηκε χθες στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, άνδρα ηλικίας 21 ετών, ο οποίος επέστρεψε προχθές από το Εδιμβούργο. Όπως διαπιστώθηκε, ο ασθενής ήταν μαζί με τον επίσης 21 ετών φοιτητή που παρουσίασε συμπτώματα του ιού της νέας γρίπης και νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο. Και αυτός είχε επιστρέψει στην Ελλάδα από το Εδιμβούργο και ήδη ακολουθεί θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Εν τω μεταξύ όπως γνωστοποιήθηκε, οι εξετάσεις του τρίτου ατόμου της ιδίας συντροφιάς ήταν αρνητικές.

Το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για τους οικείους τους και για όλα τα άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή - τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς ιχνηλασίας.

Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη της επιστημονικής και διυπηρεσιακής επιτροπής αντιμετώπισης της νέας γρίπης στις 9.30 το πρωί στο ΕΚΕΠΥ και αμέσως μετά θα γίνουν δηλώσεις .

Το υπουργείο επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας και ότι η κατάσταση τελεί κάτω από πλήρη έλεγχο.