Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Μακελειό σε γυμναστήριο στο Πίτσμπεργκ

Ένας άνδρας μπήκε σε συνοικιακό γυμναστήριο στο Πίτσμπεργκ το απόγευμα της Τρίτης κι άνοιξε πυρ αδιακρίτως την ώρα που γινόταν μάθημα λατινοαμερικάνικου χορού, σκοτώνοντας τρεις γυναίκες πριν στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Τσαρλς Μόφατ, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο ένοπλος μπήκε στο γυμναστήριο λίγο μετά τις 8 μ.μ. κι άρχισε να πυροβολεί αδιάκοπα τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα άτομα.

«Δεν είπε κουβέντα. Μπήκε στο χώρο σα να γνώριζε πού πήγαινε, έβγαλε τα όπλα και άρχισε να ρίχνει», δήλωσε ο Μόφατ, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στον τόπο του εγκλήματος δυο όπλα.

Το γυμναστήριο L.A. Fitness Center, όπου σημειώθηκε το αιματηρό επεισόδιο, βρίσκεται περίπου 16 χλμ. νότια του Πίτσμπεργκ, στον δήμο Κόλιερ. Ο Μόφατ είπε ότι την ώρα της επίθεσης στο γυμναστήριο βρίσκονταν περίπου 60 ως 70 άνθρωποι. Οι πρώτες πληροφορίες των ΜΜΕ έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς.

Ένα ζευγάρι, που ανέφερε ότι έχει συνδρομή στο γυμναστήριο και ασκείτο την ώρα που σημειώθηκε η επίθεση, είπε ότι ο δράστης ήταν ένας φαλακρός άνδρας που φορούσε λευκή μπαντάνα. Μπήκε στο μάθημα χορού, έσβησε τα φώτα κι άρχισε να πυροβολεί για περίπου 10", πριν αυτοπυροβοληθεί, σύμφωνα με τον άνδρα και τη γυναίκα, που ήταν εμφανώς κατατρομοκρατημένοι.