Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΥΠΟΙΟ: Ανάγκη επίσπευσης των διαρθρωτικών αλλαγών

Χρέος της κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την ανάπτυξη για τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βρισκόμαστε εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης, η οποία ανέδειξε χρόνια, δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα και 20 λεπτά. Ο κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι η κρίση δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ελληνική οικονομία, πρόσθεσε όμως ότι οι επιπτώσεις είναι ηπιότερες από άλλες οικονομίες.

Πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν έγινε την τελευταία δεκαετία, τόνισε ο κ. Παπαθανασίου. Διευκρίνισε πάντως ότι αυτό δεν είναι αιχμή κατά του κ. Αλογοσκούφη γιατί είναι ακριβώς αυτές οι πολιτικές, όπως είπε, που ακολουθήσαμε και που έκαναν τις επιπτώσεις της κρίσης ηπιότερες.

ΚΚΕ: Υπερ των μεγάλων επιχειρηματιών τα μέτρα

«Aντιδραστικά μέτρα που έχουν ανάγκη οι μεγάλοι επιχειρηματίες» χαρακτηρίζει τις μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλει η κυβέρνηση το ΚΚΕ

«Είναι η πολιτική της ΕΕ στην οποία συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ Για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους σημαίνουν νέα μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Γι’ αυτό η απάντησή τους πρέπει να είναι άμεση, οργανωμένη και συντονισμένη, διεκδικώντας να φορολογηθούν δραστικά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. 1400 ευρώ βασικός μισθός, 1120€ επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, ούτε ένας εργαζόμενος ή άνεργος χωρίς ασφάλιση», προσθέτει