Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

«Καίει» η τιμή της αμόλυβδης

Φωτιά στην τσέπη των καταναλωτών βάζει η αμόλυβδη που φαίνεται να προτιμά τους παραθεριστές, καθώς οι υψηλότερες τιμές εμφανίζονται σε νησιά και εθνικές οδούς.

Σε αυτές τις περιοχές η αμόλυβδη βενζίνη φθάνει έως 1,32 ευρώ το λίτρο, ενώ με αυστηρές κυρώσεις απειλεί το υπουργείο Ανάπτυξης που εντατικοποιεί τους ελέγχους.

Οι τιμές της βενζίνης είναι υψηλές, παραδέχθηκε , μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρώην Πρόεδρος Βενζινοπωλών Ελλάδας , Δημήτρης Μακρυβέλιος, ο οποίος τις απέδωσε και στην αύξηση των διεθνών τιμών αλλά και στην κακή εφαρμογή του ανταγωνισμού.

«Υπάρχουν στρεβλώσεις. Είναι γνωστές σε όλους, είναι θέμα πολιτικής βούλησης οι λύσεις των προβλημάτων», είπε και τόνισε ότι «οι εταιρείες εμπορίας τιμολογούν με διαφορετικούς τρόπους στα πρατήρια, γι αυτό και οι αποκλίσεις στις τιμές».

«Πιστεύουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει αποκλιμάκωση. Θα πάρουμε μια σειρά από μέτρα που θα πατάξουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας», επεσήμανε στον ΑΝΤ1 ο ΓΓ Καταναλωτή. «Ακόμη και με αυτές τις τιμές που είδαμε», δήλωσε ο κ. Οικονόμου, «η Ελλάδα ήταν στην όγδοου θέση ανάμεσα στις φθηνότερες χώρες στην Ευρώπη».