Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Άνοιξαν οι πρεσβείες Γαλλίας και Βρετανίας στην Υεμένη

Άνοιξαν και πάλι την Τετάρτη η πρεσβεία της Γαλλίας και της Βρετανίας στη Σαναά, οι οποίες παρέμεναν κλειστές τις τελευταίες δυο και τρεις ημέρες αντίστοιχα, εξαιτίας φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσαν εκπρόσωποι των δυο διπλωματικών αποστολών.

Η αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη άνοιξε και πάλι την Τρίτη αφού είχε παραμείνει κλειστή τις δυο προηγούμενες ημέρες εξαιτίας φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Οι αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν πέντε μέλη της Αλ-Κάιντα και ότι σκότωσαν δυο στη διάρκεια επιχείρησης βορείως της πρωτεύουσας. Οι αρχές της χώρας αυτής διαβεβαίωσαν ότι είναι σε θέση να προστατεύσουν τις πρεσβείες και τους ξένους υπηκόους και να εξουδετερώσουν τους εξτρεμιστές.

Συγκεκριμένα, ένας τοπικός ηγέτης της Αλ-Κάιντα, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τις απειλές κατά των αμερικανικών συμφερόντων στην Υεμένη, ο Μοχάμεντ Αχμεντ αλ-Χάνακ, συνελήφθη σε νοσοκομείο βορείως της Σαναά, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας της Υεμένης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αλ-Χάνακ συνελήφθη στο νοσοκομείο της πόλης Ράιντα, 80 χλμ βορείως της Σαναά μαζί με δυο ακόμα μέλη της οργάνωσης που τραυματίσθηκαν στη διάρκεια επιχείρησης εναντίον τους, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, κατά την επιχείρηση αυτή στην περιοχή Αρχάμπ, 40 χιλιόμετρα βορείως της Σαναά, σκοτώθηκαν δυο μέλη της ομάδας της οποίας ηγείται ο αλ-Χάνακ και δυο ακόμα μέλη που τραυματίσθηκαν, συνελήφθησαν.