Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Διαβεβαιώσεις για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ θα δώσει στους δικαιούχους τα επιδόματα, διαβεβαίωσε μέσω του ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Μανώλης Κοντοπάνος, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε πως υπάρχει ταμειακό πρόβλημα στον ΟΑΕΔ.

Είπε δε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού πως ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος είπε το αυτονόητο όταν δήλωσε σε συνέντευξη του πως δεν υπάρχει ρευστό στα ταμεία.

Ωστόσο, ο τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε μέσω του ΑΝΤ1 πως βλέπει πολιτικές σκοπιμότητες στη δήλωση του Α. Λοβέρδου για τον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε πως τα ταμεία επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, και παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακά προβλήματα.

Σε ανακοίνωση του, ο ΟΑΕΔ αναφέρει ότι ο οργανισμός για πρώτη φορά στην ιστορία του, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, και αυτό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «οφείλεται στις κεντρικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών, κυρίως ως προς την υλοποίηση προγραμμάτων τα οποία έγιναν χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητοι πόροι, αλλά και χωρίς να έχει ληφθεί η οποιαδήποτε πρόνοια ή να έχει γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός για την αναμενόμενη αύξηση της ανεργίας».

Ερωτηθείς για τον ΟΑΕΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει κανέναν πολίτη χωρίς το επίδομα που δικαιούται.