Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Τελετές παραλαβής-παράδοσης σε ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η τελετή παραλαβής-παράδοσης του νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του νέου αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρη Οικονόμου και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού.

Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής, μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ την Πέμπτη, ανέλαβε ο αντιστράτηγος Στέλιος Στεφανίδης.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε η παράδοση-παραλαβή της νέας ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο απερχόμενος αρχηγός Βασίλης Τσιατούρας ευχήθηκε στους τραυματίες αστυνομικούς, από την επίθεση στο αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, ταχεία ανάρρωση και στο νέο αρχηγό Λευτέρη Οικονόμου, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι στόχος του είναι να φτιάξει μια Αστυνομία φιλική στον πολίτη, που να εναντιώνεται στη βία και να επιδεικνύει μηδενική ανοχή στην ανομία.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος έδωσε έμφαση στο τρίπτυχο προστασία, δικαιοσύνη και κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες.