Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Στηρίζει Σαμαρά ο Αβραμόπουλος

Τη στήριξή του προς την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε με δηλώσεις, στις οποίες προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλάζοντας τα δεδομένα στην εκλογή αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς των φίλων της Νέας Δημοκρατίας, στους οποίους, όπως είπε «πρέπει να αποδείξουμε ότι αλλάξαμε, ότι δεν τους αντιμετωπίζουμε ευκαιριακά και ως όπλο για την κατάκτηση της εξουσίας». Ανέφερε πως ο κόσμος αποδοκίμασε τη Νέα Δημοκρατία, επειδή το κόμμα απομακρύνθηκε από τις αξίες που υπηρέτησε ήδη από την ίδρυσή του.

Αναφέρθηκε στην πρότασή του, η οποία έγινε δεκτή από τους Σαμαρά και Ψωμιάδη, για εκλογή του προέδρου του κόμματος από τη βάση, χαρακτηρίζοντάς την ως «ένα βήμα για το μέλλον, για ένα δημοκρατικό και ανοιχτό κόμμα που θα φέρει τους οπαδούς μας πίσω, θα αγκαλιάσει όλους τους πολίτες, χωρίς κλειστά κυκλώματα και χωρίς παρέες».

Έδωσε έμφαση στην ενότητα της παράταξης και στο γεγονός ότι «οι ανάγκες της κοινωνίας και της πατρίδας επιβάλλουν πολιτικές που δεν στέκονται στα πρόσωπα και προϋποθέτουν ενότητα, συνεννόηση και συναντίληψη».

«Θεωρώ απαραίτητο» να επαφέρουμε τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος για να υπογραμμίσει: «Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν ακόμη και σήμερα κάποιοι αισθάνονται αμήχανα όταν μιλάμε για διεύρυνση των εκλογικών διαδικασιών. Δε μπορεί να γίνει με την καχυποψία ότι θα ξαναζήσουμε συμπεριφορές του παρελθόντος. Αυτές οι συμπεριφορές μας οδήγησαν στην απομόνωση από τη βάση».

«Η επιλογή του Αντώνη Σαμαρά», συνέχισε ο πρώην υπουργός Υγείας, «οδηγεί στη διεύρυνση, σε παράταξη θεσμών και αρχών, σε μια πορεία πιο μαχητική, με δημοκρατική λειτουργία οργάνων, με γνήσιες και ρεαλιστικές απόψεις». «Για το λόγο αυτό, τόνισε, στέκομαι στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά και στηρίζω την υποψηφιότητά του».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι: μαζί με τον Δημήτρη κάναμε τη μεγάλη επανάσταση δημοκρατίας μέσα στο κόμμα, μαζί θα προχωρήσουμε και θα κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία πολύ σύντομα μεγαλύτερη και ισχυρή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση από την Ντόρα Μπακογιάννη. Κύκλοι της υποψήφιας προέδρου, πάντως, δηλώνουν ότι κάθε στέλεχος κάνει την επιλογή του, που είναι σεβαστή.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, πάντως, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι δεν κατέβηκε σε αυτήν την κούρσα για να στηρίξει την μία ή την άλλη πλευρά, αλλά τον απλό Νεοδημοκράτη, την πίκρα του και το παράπονό του. Ο λαός δεν είναι πρόβατο, υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι στο δεύτερο γύρο ο ίδιος θα ψηφίσει… ΝΔ.

Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις περιοδείες τους. Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλά σήμερα το απόγευμα σε μέλη της ΟΝΝΕΔ στο αμφιθέατρο του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι. Ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στο Χολαργό και εν συνεχεία ενώπιον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας της Α’ Αθήνας σε κεντρικό ξενοδοχείο. Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης θα έχει την Τετάρτη επαφές με κομματικά στελέχη στην Πιερία, την Ημαθία και την Πέλλα.