Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

400 τόνοι νέα σκουπίδια κάθε μέρα στον Πειραιά

Οι τρεις χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους και στις πλατείες του Πειραιά από την πενθήμερη απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα (ΠΟΕ-ΟΤΑ) και στους οποίους καθημερινά προστίθενται άλλοι 400 τόνοι, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση στην καθημερινότητα των κατοίκων, προκαλούν κλυδωνισμούς και αναστάτωση.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Τ. Αβραμίδης, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο απερχόμενος δήμαρχος Π. Φασούλας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη μη αποκομιδή σκουπιδιών, παρά τη λήξη της απεργίας.

Στην επιστολή παραίτησης που έστειλε ο Τ. Αβραμίδης στον δήμαρχο Π. Φασούλα, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, λόγοι «που άπτονται του μεγάλου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο στον Πειραιά αλλά και σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο» όπως τονίζει, ενώ επισημαίνει ότι «από το 2000 ο εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των αποβλήτων παραμένει μέχρι σήμερα στα χαρτιά».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας υποστηρίζουν ότι η αποκομιδή σκουπιδιών γίνεται κανονικά, αλλά λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στον ΧΥΤΑ Φυλής δεν μπορούν τα αυτοκίνητα ν' αδειάσουν. «Μαζεύουμε τα σκουπίδια, και μάλιστα μερικές φορές τα απορριμματοφόρα παραμένουν φορτωμένα και μέσα στο γκαράζ και όταν ανοίγει η χωματερή πηγαίνουμε και αδειάζουμε. Υπάρχει όμως μεγάλη καθυστέρηση» δήλωσε ο γ.γ. του Σωματείου Εργαζομένων στην Καθαριότητα, Βασίλης Γκιτάκος.